IZJAVA O VARSTVU OSEBNIH PODATKOV

V nadaljevanju vas seznanjamo s potekom obdelave osebnih podatkov, kadar uporabljate našo spletno stran. Osebni podatki so vsi podatki, ki se nanašajo na določenega ali določljivega posameznika.

Kjer je potrebno, na mestih zbiranja podatkov, so dodatna pojasnila o namenu zbiranja in uporabe osebnih podatkov.

  1. Kdo je upravljavec?

Upravljavec je skladno s 7. odstavkom 4. člena Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov (v nadaljevanju: Uredba GDPR) imetnik spletne strani, tj. družba Back2back d.o.o., ki jo zastopa direktorica Neva Boljka

  1. Katere osebne podatke zbiramo in zakaj?

Ko stopite v stik z nami, preko izpolnjenega obrazca glede obveščanja o začetku delovanja spletne strani, shranimo podatke, ki jih vnesete (vaš elektronski naslov), da lahko povpraševanju ustrezno sledimo in vas obvestimo o začetku delovanja. Takšna obdelava poteka za potrebe izvajanja ukrepov na vašo zahtevo (obveščanje o storitvi, ki vas zanima) pred sklenitvijo pogodbe oziroma na podlagi pogodbenega razmerja, ko na podlagi spletne ponudbe naročite naš izdelek oziroma storitev in s tem z nami sklenete pogodbo.

Prav tako se je kasneje za dostop do nekaterih storitev, ki jih nudimo preko spletne strani, potrebno prijaviti/registrirati. Pri prijavi je treba izpolniti določena polja (nekatera je treba obvezno izpolniti, druga pa po želji). Če se uporabnik v takih primerih odloči, da ne bo izpolnil zahtevanih osebnih podatkov, ne bo mogel dostopati do zahtevanih storitev strani, Back2back d.o.o. pa ne bo mogel odgovoriti na njegovo vprašanje, zahtevo oziroma izvesti storitve v obsegu kakršnem se zaveže.

Če boste v to izrecno privolili, vas bomo informirali o naših izdelkih in storitvah ter vam pošiljali promocijska sporočila o drugih izdelkih in storitvah, ki bi vas lahko zanimali. Takšna obdelava osebnih podatkov poteka na podlagi vaše osebne privolitve, ki jo lahko kadarkoli prekličete. .

  1. Kako dolgo hranimo osebne podatke? 

Podatke, ki jih pri tem pridobimo, izbrišemo takoj, ko hranjenje ni več potrebno za izvajanje pogodbenega razmerja oziroma ko je preklicano soglasje, ali omejimo njihovo obdelavo, če obstaja pravna podlaga za shranjevanje podatkov (npr. zakoniti interes upravljavca podatkov zaradi neplačila izdelkov/storitev ali zakonska podlaga oziroma obveznost).

  1. Kako zagotavljamo varnost osebnih podatkov?

Za zaščito varnosti in zaupnosti osebnih podatkov uporabnikov, ki jih zbiramo na spletu, uporabljamo predpisane varnostne tehnologije in postopke, podatki pa so zaščiteni tudi z gesli. Med obdelavo uporabljamo vse potrebne ukrepe za zaščito osebnih podatkov pred izgubo, zlorabo, nepooblaščenim dostopom, prenosom, spreminjanjem ali uničenjem ter vse potrebne varnostne ukrepe za zaščito osebnih podatkov pred takimi nevarnostmi.

Vsi zaposleni v podjetju Back2back d.o.o. so seznanjeni s pogoji zaupnosti podatkov in jih lahko obdelujejo le tisti, ki so pooblaščeni za obdelavo določenih podatkov ter jih ne smejo narediti dostopne nepooblaščenim osebam. Za nepooblaščene osebe se štejejo tudi zaposleni, katerim dostop do teh podatkov ni potreben za izpolnjevanje delovnih obveznosti.

  1. Posredovanje osebnih podatkov tretjim osebam

Vaše osebne podatke občasno posredujemo v obdelavo zunanjemu ponudniku storitev. Zunanje ponudnike storitev smo skrbno izbrali, jih pooblastili, upoštevati morajo naša navodila, in jih tudi redno preverjamo.

Zbrani osebni podatki se lahko posredujejo tretjim osebam še v dveh primerih: 1) če se poslovna dejavnost podjetja, ki upravlja te spletne strani in osebne podatke uporabnikov, ki so shranjeni na njih, proda, dodeli ali prenese tretjim osebam, so v tem primeru kupec, pravni naslednik ali oseba, na katero se poslovanje prenese, dolžni ravnati z osebnimi podatki v skladu z nameni, za katere so bili zbrani; 2) zaradi zakonsko predpisanih pogojev, sodnega naloga ali zahtevkov državnih organov oziroma, če je razkritje podatkov nujno za namen pravnega postopka ali kazenske preiskave.

  1. Vaše pravice v zvezi z zbranimi osebnimi podatki

Kot posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ki bodo obdelani, imate določene pravice, povezane s svojimi osebnimi podatki, ki so zapisane v 15. členu Uredbe GDPR Pravica dostopa, v 16. členu Uredbe GDPR Pravica do popravka, v 17. členu Uredbe GDPR Pravica do izbrisa, v 18. členu GDPR Pravica do omejitve obdelave, v 21. členu Uredbe GDPR Pravica do ugovora in v 20. členu Uredbe GDPR Pravica do prenosljivosti podatkov.

V tem okviru imate pravico zahtevati, da se ustavi pošiljanje vseh obvestil in sporočil na vaš naslov in da se vsi zbrani podatki izbrišejo. Če želite uveljaviti to pravico, pošljite elektronsko sporočilo na naslov ­­­­info@back2backtips.com. V sporočilu navedite naslov strani, kjer ste vnesli svoje osebne podatke in označite, katere podatke želite popraviti, osvežiti ali izbrisati. Po prejemu zahtevka za izbris osebnih podatkov bodo vaši podatki izbrisani v ustreznem roku. Prav tako vas bomo na vašo zahtevo v ustreznem roku obvestili, ali smo in katere vaše osebne podatke smo zbrali med vašimi obiski na naši spletni strani.

V zvezi z zbiranjem in obdelavo osebnih podatkov imate pravico vložiti pritožbo na naš elektronski naslov info@back2backtips.com ali po pošti na naslov Koprska 94, Ljubljana

Prav tako imate pravico vložiti pritožbo neposredno pri Informacijskem pooblaščencu, če menite, da obdelava vaših osebnih podatkov krši veljavno zakonodajo.

  1. Uporaba piškotkov

Back2back d.o.o. zbira in obdeluje podatke o dostopu do svojih spletnih strani in o iskanjih, ki jih obiskovalci izvajajo. Taki podatki se uporabljajo za namen izboljšanja shranjenih vsebin oziroma za zbiranje skupnih statističnih podatkov o obiskovalcih za namen notranje raziskave trga. V ta namen spletne strani podjetja Back2back d.o.o.. uporabljajo piškotke (cookies), ki zbirajo podatke o uporabnikovem e-poštnem naslovu in o nazivu domene (npr. »bigmail.com« z e-poštnega naslova john@bigmail.com) ter o datumu in času dostopa do spletnih strani.

Uporabljamo naslednje skupine piškotkov:

  • zahtevani piškotki naredijo spletno stran uporabno, saj omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po strani in dostop do varnih območij spletne strani. Spletna stran brez teh piškotkov ne deluje pravilno;
  • piškotki za spremljanje statistike so piškotki, ki jih potrebujemo za spremljanje obiska na spletnem mestu z namenom izboljševanja uporabniške izkušnje;
  • piškotki za trženje anonimno zbirajo podatke o vaših obiskih spletne strani. Namen je prikazovanje oglasov, ki so primerni in zanimivi za posameznega uporabnika.

S »piškotki« naše spletno mesto odloži v brskalnik vašega računalnika majhne besedilne datoteke, ki nam dajejo podatke o tem, kolikokrat posameznik obišče našo stran in kaj ga zanima pri teh obiskih. Podatki sami ne vsebujejo nobenim podatkov, ki bi omogočali identifikacijo posameznika, če pa nam te podatke posredujete sami, na primer z registracijo, se ti lahko povežejo s podatki, ki so shranjeni v piškotku. Vedno imate možnost, da piškotke sprejmete ali zavrnete. Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke, kar lahko spremenite v nastavitvah tako, da računalnik piškotke zavrne ali pa da prejmete opozorilo, preden se piškotek shrani. Pixli (poznani tudi kot clear GIF-i, web beacons ali pixel oznake) so majhni odstavki kode na spletni strain ali aplikaciji, ki omogočajo spletnim stranem, da izvajajo operacije kot je branje in namestitev piškotkov in pošiljanje informacij Bureau Veritas in našim partnerjem. Ta povezava lahko zagotavlja informacije kot je IP naslov naprave, ID številka povezana z brskalnikom ali napravo in vrsto uporabljenega brskalnika. Lokalno shranjevanje je standardna tehnologija, ki avtorizira spletno stran ali aplikacijo, da lahko shranjuje podatke na računalniku, mobilnem telefonu ali drugi napravi in jih iz tu izvleče. To lahko vključuje npr. Lokalno shranjevanje, HTML5 caching ali shranjevanje naprav.

Zakaj uporabljamo te Tehnologije?

Te tehnologije uporabljamo zaradi več razlogov, najpomembnejši katerih je zagotavljanje zanimive vsebine in izboljšanje naših produktov ter storitev.

Back2back d.o.o. lahko občasno najame tretje osebe za pomoč pri zbiranju in obdelavi podatkov, opisanih v tem členu, pri čemer tretje osebe prevzamejo  vse obveznosti v zvezi z varstvom osebnih podatkov.. Back2back d.o.o. lahko občasno uporablja tudi spletne oznake (tj. digitalne slike, znane tudi kot akcijske oznake, slike GIF z eno slikovno piko, čiste slike GIF, nevidne slike GIF in slike GIF 1×1) kot pomoč pri pošiljanju piškotkov oziroma za pošiljanje storitev drugih podjetij za oglaševanje. Te spletne oznake se namestijo na spletne oglase/reklame, ki uporabnike pripeljejo na spletne strani podjetja Back2back d.o.o.. Te spletne oznake se uporabljajo za štetje uporabnikov, ki dostopajo do naših strani oziroma za izdelavo statistik o učinkovitosti naših promocijskih kampanj (vključno s štetjem dostopov do posameznih strani in z zbiranjem informacij o pregledanih vsebinah ipd.). Zaradi piškotkov in spletnih oznak, ki se nameščajo na uporabnikov računalnik, lahko tudi tretje osebe, ki so naši partnerji, v oglaševanju zbirajo anonimne, zbirne statistične podatke o obiskovalcih, ki so dostopali do drugih strani. Izrecno izjavljamo, da Back2back d.o.o.. ne bo uporabljal piškotkov in spletnih oznak za namen zbiranja osebnih podatkov, ki lahko služijo za neposredno identifikacijo uporabnikov, kot so imena, poštni naslovi, e-poštni naslovi ali telefonske številke. Za več informacij o spletnih oznakah in piškotkih, ki se uporabljajo za spletno oglaševanje oziroma za namen odstopa iz ciljanega spletnega oglaševanja, obiščite spletno stran Network Advertising Initiative.

Storitev, ki jih predvsem obrazložujemo primeroma in se ne omejujemo z njima sta Facebook Pixel in Google Analytics, ki ju uporabljamo za racionalizacijo naših spletnih strani: (i) z optimizacijo internetnega prometa, tj. obisk spletne strani podjetja in prehoda na druge spletne strani, ki so del našega poslovnega sistema in, če je potrebno, (ii) z združevanjem vsebine in optimizacijo spletnih strani. Facebook Pixel je storitev, ki jo ponuja Facebook Inc. In Google Analytics je storitev, ki jo ponuja Google Inc. Google in obe obsegata podrobne statistične podatke o obiskih spletnih strani in mestih, s katerih so uporabniki dostopali do njih ter meri rezultate konverzije in prodaje. S pomočjo piškotkov, ki so shranjeni na vašem računalniku omenjeni strani analizirata, na kakšen način uporabniki uporabljajo naše spletne strani.

Za podatke o uporabi naših spletnih strani, ki se zbirajo s pomočjo piškotkov, vključno z vašim naslovom IP, se uporabljajo algoritmi, ki zagotavljajo anonimnost uporabnika, podatki pa se pošiljajo na Facebookove in Googlove strežnike v ZDA. Več informacij o tem, kako skriti naslov IP, poiščite tukaj. Google bo za nas opravil obdelavo podatkov, zbranih s pomočjo piškotkov, z namenom ocenjevanja načina uporabe in priprave poročila o aktivnostih na naših spletnih straneh ter nam bo ta poročila posredoval, da jih bomo lahko analizirali. Google ima pravico, da te podatke posreduje tretjim osebam v skladu z zakonskimi obveznostmi ali v primeru, ko analizo v imenu Googla opravi tretja oseba. Google v nobenem primeru ne bo združeval ali povezoval vašega naslova IP z drugimi podatki, ki jih ima. V nastavitvah vašega spletnega brskalnika lahko onemogočite

  1. Mladoletniki

Storitve, ki so na voljo na spletnih straneh podjetja Back2back d.o.o. so namenjene osebam, starejšim od 18 let. Osebe, ki iščejo nasvete, morajo biti starejše od 18 let. Brez predhodnega soglasja staršev ali skrbnikov ne bomo zavestno zbirali, uporabljali ali delili osebnih podatkov oseb, mlajših od 18 let. Starše bomo 1) obvestili o vrsti osebnih podatkov, ki se zbirajo od oseb, mlajših od 18 let in 2) jim ponudili možnost preklica soglasja za zbiranje, uporabo in posredovanje osebnih podatkov njihovih otrok tretjim osebam. Back2back d.o.o. dosledno upošteva vse zakonske predpise o zaščiti mladoletnikov.

Če imate vprašanja ali pritožbe v zvezi z varstvom osebnih podatkov, ki jih pridobivamo ob uporabi naše spletne strani ali nam želite poslati komentarje in predloge za izboljšanje, nam pišite na e-naslov info@back2backtips.com ali Koprska 94, Ljubljana.

Dne 30.12.2019